Ontdek de Commodore (A-M)

Introductie

Spot the Commodore computer. Je zit te kijken naar de tv, en opeens zie je een Commodore computer. In dit artikel kan je deze beelden bekijken. Verder is er ook achtergrond informatie te vinden over de tv-serie, film, muziek video, computerspel etc.

Klik op de foto's voor een grotere versie.

Aantal gespotte Commodore's: 306

Nieuw:

- Halo
- Stargate SG-1
- Weird Al Yankovic - It's All About The Pentiums
- Maurits Santen - Dieuwertje
- BoJack Horseman
- Wonder Woman 1984
- Maniac
- Supertrain
- Devs
- John Wick: Chapter 2

4 Computer Buff's

Jack Tramiel in the TV program 4 Computer Buff's. Jack Tramiel en een Commodore C64 in het TV programma 4 Computer Buff's.


Info:

4 Computer Buff's is een Engels televisie programma over computers. De 7 afleveringen werden door Channel 4 getoond in 1985.
Jack Tramiel was een van de gasten, en introduceerde de nieuwe Atari computer modellen XE en XT.
Er was een hardware systeem beschikbaar om data in je computer te laden via het televisie scherm tijdens de uitzending.
Presentators: Jane Ashton, Tony Bastable, Ben Knox, Mike Thorne en andere.

10 Lepta kirigma

A Commodore C64c computer in de TV series 10 Lepta kirigma. Een Commodore C64c computer in de TV serie 10 Lepta kirigma.


Info:

10 Lepta kirigma is een Grieks TV serie van de TV zender Mega. De serie was vanaf 2000 tot en met 2003 op TV.
Acteurs: Arietta Moutousi, Carmen Ruggeri, Sakis Mpoulas, Dimitris Kouroubali, Aspasia Tzitzikaki en andere.

13 Eerie

A Commodore 1702 monitor in the motion picture 13 Eerie. A Commodore 1702 monitor in the motion picture 13 Eerie.


Info:

13 Eerie is een Amerikaanse horror film uit het jaar 2013. In de film gaan zes forensische studenten naar een eiland om een oude gevangenis te onderzoeken. In het verleden is deze gevangenis gebruikt voor experimenten met biologische wapens tegen de gevangen.
Acteurs: Katharine Isabell, Michael Shanks, Brendan Fehr, Brendan Fletcher, Nick Moran en anderen.

16 Bit - Changing Minds

A Commodore Amiga 500 computer and a 1081 monitor in the music video Changing Minds by 16 Bit. Een Commodore Amiga 500 computer en een 1081 monitor in de muziek video Changing Minds van 16 Bit.


Info:

16 Bit is een Duitse muziek groep. Changing Minds werd uitgebracht op het album Inaxycvgtgb in 1987.

23

Many Commodore computers in the motion picture 23. In de stand van het Duitse Commodore magazine 64'er (CeBit) een Commodore VIC-20 en een CBM-II computer. In de voorgrond een 1802 monitor.
Bij de computer club Commodore C64 / C64c computers en diverse 1541 disk drives.
De Commodore SX-64 en 1802 worden gebruikt voor het hacken.


Info:

De film gaat over twee jongens (Karl and David) die met hun Commodore computers diverse computers hacken. Nadat ze met twee criminelen (Pepe en Lupo) in contact komen gaan ze informatie stelen van computers om door te verkopen aan de KGB.
Acteurs: August Diehl, Fabian Busch, Dieter Landuris, Jan Gregor Kremp en andere.

A Man, a Woman and a Bank

A Commodore PET 2001 computer in the movie A Man, a Woman and a Bank. Een Commodore PET 2001 computer in de film A Man, a Woman and a Bank.


Info:

A Man, a Woman and a Bank is een film uit het jaar 1979. In deze film gebruikt een team van dieven een Commodore computer om het beveiliging systeem van de bank uit te schakelen.
Acteurs: Donald Sutherland, Brooke Adams, Paul Mazursky, Allan Kolman, Leigh Hamilton en anderen.

Met dank aan James voor de foto's.

Abenteuer Leben - Täglich Wissen

An Commodore C64c computer, 1541-II disk drive, 1531 datassette and a Competition Pro joystick in the TV program Abenteuer Leben - Täglich Wissen. Een Commodore C64c computer, 1541-II disk drive, 1531 datassette en een Competition Pro joystick in het TV programma Abenteuer Leben - Täglich Wissen.


Info:

Abenteuer Leben - Täglich Wissen is een programma van het Duitse TV kanaal Kabel eins. Het programma gaat over kleine leuke dingen in het leven.

Adventures in Babysitting

An Commodore C64c computer and a 2002 monitor in the movie Adventures in Babysitting. Een Commodore C64c computer en een 2002 monitor in de film Adventures in Babysitting.


Info:

Adventures in Babysitting is een Amerikaanse film uit 1987. In de film moet de kinderoppas het huis uit om een vriendin te helpen. Ze neemt de kinderen met haar mee. Ze komen in allerlei moeilijkheden terecht maar komen toch net op tijd weer thuis.
Acteurs: Elisabeth Shue, Maia Brewton, Keith Coogan, Anthony Rapp en andere.

Agent Glasgow - Vermona vs. Onkel Udo

A Commodore C64c computer in the video clip of Agent Glasgow - Vermona vs. Onkel Udo. Een Commodore C64c computer in de video clip van Agent Glasgow - Vermona vs. Onkel Udo.

Info:

Agent Glasgow is een punk/ rock band uit Duitsland. De leden van de band zijn: sergeant gain, general D. Bones, major ronny pentagon en captain D.O. shorty. Het lied Vermona vs. Onkel Udo staat op de CD Rendezvous in Denim.

Air Crash Investigation

A Commodore CBM/PET computer in the documentary Air Crash Investigation. Een Commodore CBM/PET computer in de documentaire Air Crash Investigation.


Info:

Air Crash Investigation is een documentaire serie over vliegtuig ongelukken. In de serie wordt gedetailleerd gekeken naar de oorzaak van het ongeluk.

S05 E09: Eastern Air Lines Flight 401 (1972)
S05 E06: Southern Airways Flight 242 (1977)

Het gebruik van deze computer bij het onderzoek van Eastern Air Lines Flight 401 was echter niet mogelijk. De computer werd vanaf 1978 geproduceerd, maar het onderzoek was al in 1973 afgerond.

Airplane II, The Sequel

Commodore VIC-20 in the motion picture: Airplane II. Een aantal Commodore VIC-20s in de film Airplane II, the Sequel.


Info:

Airplane II is een komedie uit 1982. De maan shuttle krijgt een kortsluiting en de boord-computer stuurt de shuttle naar de zon. In een poging om de computer uit te schakelen worden de piloten de ruimte in geblazen. Een piloot genaamd Striker, land de shuttle veilig op de maan.
Acteur: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Chad Everett, Leslie Nielsen, William Shatner en andere.

Airwolf

Commodore PET 2001 and C64 in the tv-series Airwolf. Een Commodore PET 2001 en een de super computer (Commodore C64) van Michael 'Archangel' Coldsmith-Briggs III.


Info:

De serie Airwolf was op TV tussen 1984 en 1987 (79 afleveringen). De serie gaat over een geavanceerde supersonische helikopter die onzichtbaar is voor radar. De piloot Stringfellow Hawke (Jan-Michael Vincent) en co-piloot Dominic Santini (Ernest Borgnine) werken voor Archangle (Alex Cord) en vliegen vele gevaarlijke missies.

PET 2001: S2-E2 / S02-E12
C64: S2-E3

Åke från Åstol

A Commodore C64c computer in the TV comedy: Åke från Åstol. Een Commodore C64c computer in de film: Åke från Åstol.


Info:

Åke från Åstol is een Zweedse korte film uit het jaar 1998. De film is een comedy over het kleine eiland Åstol in Bohuslän. In de film worden de mensen bekend gemaakt met draadloos internet via een Commodore C64c en een grootte antenne.
Acteurs: Knut Agnred, As Fritzell, January Rippe,Kerstin Granlund, Anders Eriksson en andere.

ALF

A Commodore SX-64 portable computer and a Amiga 2000 computer in the TV-series ALF. Een Commodore SX-64 draagbare computer en een Amiga 2000 computer in de TV-serie ALF.


Info:

ALF is een Amerikaanse TV-serie met 102 afleveringen in 4 jaren (1986 - 1990). De serie gaat over een vriendelijk buitenaards wezen genaamd ALF. ALF woont in de garage van de familie Tanner. In deze aflevering belt ALF naar Air-force One. Na het telefoontje komt de FBI langs bij de familie Tanner. Op het eind doet Brian of hij degene was die belde en komt eraf met een waarschuwing.
In een ander aflevering maakt Alf gebruik van de Amiga van Willie om te belegen in aandelen.
Acteurs: Max Wright, Anne Schedeen, Andrea Elson, Benji Gregory en andere.

SX-64: S1-E4
A2000: S4-E4
A500: S2-E11

Amazing Stories: The Eternal Mind

A Commodore Amiga 1000 computer and a 1010 disk drive in the TV series Amazing Stories. Een Commodore Amiga 1000 computer en een 1010 disk drive in de TV serie Amazing Stories.


Info:

Amazing Stories is een Amerikaanse TV serie met 45 afleveringen in twee seizoenen (1985-1986). In de aflevering "The Eternal Mind" wordt het brein van een professor overgezet naar een computer tijdens een experiment. Het experiment doodt de professor maar hij leeft verder in de computer.
Acteurs: Robert Axelrod, Katherine Borowitz, Jeffrey Jones, Aaron Seville, Paul Tauger en andere.

American Pickers

An Commodore SX-64 in the TV-series American Pickers. Een Commodore SX-64 Computer in de TV-serie American Pickers.


Info:American Pickers is een Amerikaanse realiteit televisie serie van het History Channel TV kanaal. In de serie reizen Mike Wolfe en Frank Fritz door de verenigde staten opzoek naar antiek en verzamelaars objecten. In aflevering 11 van seizoen 4 lopen ze langs een Commodore SX64, maar ze kopen hem niet....

Angry Video Game Nerd: The Movie

A Commodore Amiga 600 and a C64 computer in Angry Video Game Nerd: The Movie. Een Commodore Amiga 600 en een C64 computer in Angry Video Game Nerd: The Movie.


Info:

Angry Video Game Nerd: The Movie is een Amerikaanse film uit het jaar 2014. Het verhaal van de film gaat over de het begraven van meer dan 1 miljoen kopieën van het slechtste video spel in de geschiedenis, E.T. the Extra-Terrestrial voor de Atari 2600.

Anna, Schmidt und Oskar

A Commodore 1084 monitor in the TV-series Anna, Schmidt und Oskar. Een Commodore 1084 monitor in de TV-serie Anna, Schmidt und Oskar.


Info:

Anna, Schmidt und Oskar is een Duitse TV-serie. De serie is gemaakt voor mensen van buiten Duitsland, die de Duitse taal willen leren.

E11

Apoptygma Berzerk - Kathy's Song

A Commodore C64 computer, 1530 datassette, Competition Pro joystick and a 1802 monitor on the cover of Apoptygma Berzerk - Kathy's Song. Een Commodore C64 computer, 1530 datassette, Competition Pro joystick en een 1802 monitor op de cover van Apoptygma Berzerk - Kathy's Song.


Info:

Apoptygma Berzerk is een Noorse alternatieve rock groep. De single Kathy's Song (Come Lie Next To Me) werd in 2000 als CD en op vinyl uitgebracht. De leden zijn: Stephan Groth, Geir Bratland, Fredrik Brarud, Angel Stengel en Anders Odden.

Arrested Development

A Commodore PET /CBM computer in the TV-series Arrested Development. Een Commodore PET / CBM computer in het kantoor van het bedrijf Bluth.


Info:

Arrested Development is een Amerikaanse TV-serie met 53 afleveringen in 3 jaren. De serie gaat over de familie Bluth en hun bedrijf. In deze aflevering heeft George Bluth sr. alle computers uit het bedrijf meegenomen om de harde schijven te wissen. De kantoor medewerkers moeten werken met de oude computers van vele jaren geleden.
Acteurs: Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera, Alia Shawkat, Tony Hale, David Cross, Jeffrey Tambor, Jessica Walter.

S3-E11

Ashes to Ashes

Commodore PET / CBM, 1530, MM6 in the TV-series Ashes to Ashes. Je kan op de foto's een Commodore PET/CBM en C64 computer, een C2N 1530 datassette en een Commodore MM6 rekenmachine zien. Tevens is de aftiteling gemaakt met een Commodore PET / CBM.


Info:

Ashes to Ashes is een Engelse televisie serie van de BBC. De serie gaat over een politie afdeling in het begin van de jaren tachtig.
De serie was voor het eerst te zien in 2008 en telt momenteel 24 afleveringen. De acteurs zijn: Philip Glenister, Keeley Hawes, Dean Andrews, Marshall Lancaster, Montserrat Lombard en andere.

PET / CBM: S01-E01
1530, MM6: S01-E02
C64: S03-E06

Attack of the Show!

An Commodore C64 computer in a promo clip for the TV program: Attack of the Show! Een Commodore C64 computer in a promo clip voor het TV programma: Attack of the Show!


Info:

Attack of the Show! is een TV programma van het G4 TV kanaal in Canada. In een promo clip kan je een C64zien.

Aqua - Back to the 80's

A Commodore C64 computer in the music video Back to the 80's. Een Commodore C64 computer in de muziek video Back to the 80's.


Info:

Back to the 80's is een lied van de Deense pop band Aqua. Het lied werd, in 2009, uitgebracht op het album: Greatest Hits.

Beroemde woorden:

Back in the Ronald Reagan days
When we put satellites in space
When boys wore skinny leather ties, oo-oh-oh
Like Don Johnson from Miami Vice

When M&M was just a snack
And Michael Jackson's skin was black
Back when the coolest thing in store, oo-oh-oh
Was a Commodore 64

Babylon 5 - The making of

A Commodore Amiga 2000 computer and a 2002 monitor in The making of Babylon 5. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 2002 monitor in The making of Babylon 5.


Info:

De speciale effecten in de SciFi serie Babylon 5 zijn gemaakt met Amiga computers, die gebruik maakten van de LightWave 3D software van NewTek, Inc.

Bad Influence!

A Commodore Amiga 600 and Amiga 1200 in the TV-show Bad Influence! Een Commodore Amiga 600 en Amiga 1200 in de TV-show Bad Influence!

Ook een reclamebord van het Amiga Power magazine is zichtbaar op een computer show.


Info:

Bad Influence! was een Engelse TV-show van ITV (1992 - 1996) met 57 afleveringen. De TV-show ging over spelletjes voor consoles en computers. De Amiga 1200 werd vaak gebruikt voor het laten zien van nieuwe Amiga spelletjes.
Presentatoren: Violet Berlin, Andy Crane, Andy Wear en Sonya Saul.

S01-E03

Bassie en Adriaan: De Huilende Professor

An Commodore PET 2001 computer in the TV-series: Bassie en Adriaan: De Huilende Professor Een Commodore PET 2001 computer in de TV-serie: Bassie en Adriaan: De Huilende Professor.


Info:

Bassie en Adriaan: De Huilende Professor is een Nederlandse TV serie met 8 afleveringen (1982). Een gestoorde professor, Archibald Chagrijn, is een apparaat aan het bouwen om grien-gas te verspreiden. Bassie en Adriaan proberen de professor te vinden en te voorkomen dat hij het grien-gas gaat gebruiken.
Acteurs: Aad van Toor, Bas van Toor, Paul van Gorcum, Hans Leendertse, Hans Otjes en andere.

Bastian - You Got My Love

A Commodore 64 and a SID-Station in the music video: Bastian - You Got My Love. Een Commodore 64 en een SID-Station in de muziek video: Bastian - You Got My Love.

Info:

You Got My Love is een lied van de Nederlandse pop-groep Bastian. Het lied werd uitgebracht in 2001 op het album: Ready.

BBC News - The Centre for Computing History

A Commodore PET2001 and a Amiga 500 computer in the BBC news. Een Commodore PET2001 en een Amiga 500 computer in het BBC journaal.


Info:

Het BBC journaal besteed een item aan het Centre for Computing History. In deze reportage zijn diverse retro computers te zien. Het Centre for Computing History is een museum over de geschiedenis van de computer in Cambridge, UK.

BBS: The Documentary

A Commodore PET 2001 and C64 computer, 1802 monitor, 1541 diskdrive, Quantum Link and Leif Bloomquist. Een Commodore PET 2001 and C64 computer, 1802 monitor, 1541 diskdrive, Quantum Link en Leif Bloomquist in de documentaire BBS: The Documentary.

Info:

BBS: The Documentary is een documentaire over de historie van de Bulletin Board Systems. De BBS's begonnen in het einde van de 70er jaren en verdwenen weer in de 90er jaren toen het Internet voor iedereen beschikbaar werd.

Being Erica

A Commodore C64 computer and a 1702 monitor in the TV series Being Erica. Een Commodore C64 computer en een 1702 monitor in de TV serie Being Erica.


Info:

Being Erica is een Canadese TV serie met 13 afleveringen (2009). In de serie bezoekt Erica Strange een psychiater. De psychiater geeft haar de mogelijkheid om terug in de tijd te gaan.
Actors: Erin Karpluk, Tyron Leitso, Vinessa Antoine, Reagan Pasternak, Morgan Kelly en andere.

S01-E01

Bergerac

A Commodore PC, 1084 monitor and a Amiga 2000 in the TV-series Bergerac. Een Commodore PC, 1084 monitor en een Amiga 2000 in the TV-serie Bergerac.


Info:

Bergerac is een Engelse TV-serie met 87 afleveringen (1981 -1991). In deze aflevering gebruikt een hacker een Commodore computer om bank overschrijvingen te wijzigen. Daarna haalt hij het geld op bij de bank. Maar hij steelt van een crimineel en wordt bijna vermoord.
Acteurs: John Nettles, Terence Alexander, Sean Arnold, Louise Jameson, Deborah Grant en andere.

S08-E11 (E76)

Betrayed

A Commodore Amiga 500 computer and a 2002 monitor. Een Commodore Amiga 500 computer en een 2002 monitor.


Info:

Betrayed is een Amerikaanse film uit 1988. In de film Betrayed infiltreert een vrouwelijke FBI agente een terroristische organisatie genaamd ZOG - Zionist Occupied Government. Maar ze wordt verliefd op de verdachte.
Acteurs: Debra Winger, Tom Berenger, John Heard, Betsy Blair, John Mahoney en andere.

Bingle Car Insurance

A Commodore CBM 4032 in the TV-commercial from Bingle Car Insurance. Een Commodore CBM 4032 in the TV reclame van Bingle Car Insurance.


Info:

Bingle Car Insurance is een Australische budget verzekering bedrijf. In de TV-reclame wordt uitgeleg dat ze goedkoper kunnen werken omdat ze computers gebruiken in plaats van mensen.

Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman

Several Commodore Amiga 1000 and 2000 computers, 1010 dsik drive and 1084 / 2002 monitors in the movie Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman. Meerdere Commodore Amiga 1000 en 2000 computers, 1010 disk drive en 1084 / 2002 monitors in de film Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman.


Info:

Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman is een Amerikaanse film uit 1989. In de film worden meerdere Amiga's gebruikt om van Kate een bionische vrouw te maken. Samen met andere moet ze een spion pakken.
Acteurs: Lindsay Wagner, Lee Majors, Richard Anderson, Sandra Bullock, Jeff Yagher en andere.

Bits and Bytes - TV Ontario

A Commodore CBM / PET and disk drive in the TV-show Bits and Bytes. Een Commodore CBM / PET computer en disk drive in de TV-show Bits and Bytes.


Info:

Bits and Bytes was een TV Ontario (Canada) educatieve TV show over computers met 12 afleveringen (1983 - 1984). In de show worden de basis begrippen besproken van de computer met behulp van de Atari 800, Commodore PET, Tandy TRS-80, en Apple II.
Presentatoren: Luba Goy and Billy Van.

Een van de adviseurs was Jim Butterfield.

S01-E03

Black Cat, White Cat

A Commodore PET/CBM computer in the movie Black Cat, White Cat. Een Commodore PET/CBM computer in de film Black Cat, White Cat.


Info:

Black Cat, White Cat is een Joegoslavische film uit 1998. In de film liggen vader en zoon naast een boot en moeten de beslissing nemen om een was machine of een computer te kopen. Ze kiezen voor de was machine maar die laten ze per ongeluk over boord vallen. Natuurlijk hadden ze voor de Commodore moeten kiezen...
Acteurs: Bajram Severdžan, Srđan Todorović, Florijan Ajdini, Branka Katić en andere.

Blind Fury

An Commodore SX-64 computer and a 1802 monitor in the motion picture: Blind Fury. Een Commodore SX-64 computer en een 1802 monitor in de film: Blind Fury.


Info:

Blind Fury is een Amerikaanse film uit het jaar1989. Nick Parker is een Vietnam veteraan die zijn gezichtsvermogen verloor tijdens een gevecht. Hij werd gevonden door dorpelingen die voor hem zorgden Ze leerde hem te vechten als een Samurai om zichzelf te kunnen verdedigen. Na terugkomst in Amerika wil hij een oude vriend opzoeken. Maar zijn vriend en familie zijn in gevaar en hebben zijn hulp nodig.
Acteurs: Rutger Hauer, Terry O'Quinn, Brandon Call, Noble Willingham, Lisa Blount en andere.

BoJack Horseman

A Condor 64 (Commodore C64) on a shop bilboard in television series BoJack Horseman. Een Condor 64 (Commodore C64) op een reclamebord in de televisieserie BoJack Horseman.


Informatie:

De serie BoJack Horseman was tussen 2014 en 1020 op Netflix te zien (77 afleveringen). De serie gaat over een paard dat de ster was in een sitcom uit de jaren 90. BoJack Horseman werkt nu aan een comeback maar heeft veel problemen.

Condor 64: S01-E08

Bones

An Commodore Amiga 1200 in the TV-series Bones. Een Commodore Amiga 1200 (zwart geverfd) in de TV-serie Bones.


Info:

Bones is een Amerikaanse TV-serie met 84 afleveringen in 4 jaren (2005-2009). De serie gaat over een forensisch team van de FBI.
Acteurs: Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin en andere.

S03-E07

Bouygues Télécom

An Commodore Amiga 500 in a video from Bouygues Télécom. Een Commodore Amiga 500 in een video van Bouygues Télécom.


Info:

Bouygues Télécom is een Frans telecom bedrijf met circa 5.000.000 GSM klanten. In de video van dit bedrijf worden een aantal belangrijke ontwikkelingen uit het verleden getoond. De Amiga 500 is ook even in beeld.

Brain Dead

A Commodore Amiga 1000 computer and a 2002 monitor in the movie Brain Dead. Een Commodore Amiga 1000 computer en een 2002 monitor in de film Brain Dead.


Info:

Braind Dead is een Amerikaanse horror film uit het jaar 1990. In de film is dokter Rex Martin is een welbekende neurochirurg. Hij doet een poging om informatie te halen uit een het brein van iemand die hersendood is verklaard. Maar er gaat iets verkeerd met dokter Rex Martin en hij raakt verwart in een fantasie wereld.
Acteurs: Bill Pullman, Bill Paxton, Nicholas Pryor, Patricia Charbonneau, George Kennedy en andere.

Buck Rogers

A Commodore PET 2001 in the TV-series Buck rogers. Een Commodore PET 2001 in de TV-serie Buck rogers.


Info:

Buck rogers is een science fiction TV serie met 37 afleveringen (1979 - 1981). De TV serie is gebaseerd op de strip verhalen van Buck rogers van Philip Francis Nowlan (1928).
Buck Rogers is in 1987 een ruimte schip aan het testen, en wordt getroffen door een kosmische storm. Buck raakt bevroren en blijft voor meer dan 500 jaar in de ruimte. In het jaar 2491 wordt hij ontdekt. Wanneer hij weer tot leven wordt gebracht gaat hij voor de Earth Defense Forces werken.
Acteurs: Gil Gerard, Erin Gray, Tim O'Connor en andere.

Beroemde woorden:

Biddy, Biddy, Biddy, Hi Buck. (Twiki)

S02-E06

Cartoon Network Benelux - Gumball

A Commodore C64c in a competition of Cartoon Network Benelux. Een Commodore C64c in een wedstrijd van Cartoon Network Benelux.


Info:

In deze wedstrijd moet je je eigen Gumball personage ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt later gebruikt in het stadje Elmore.

CBC News

An Commodore C128 computer and a 1541 disk drive in a CBC news item. Een Commodore C128 computer en een 1541 disk drive in een CBC nieuws item.


Info:

CBC News is een TV kanaal uit Canada. het nieuws item gaat over het maken van muziek met behulp van computers. Dan Laskowski geeft een demonstratie van zijn muziek software "Fast Fingers" aan een aantal studenten.

Channel Five 5D TV - UEFA promo

A Commodore PET 2001 in a promotion video from Channel Five. Een Commodore PET 2001 computer in een promotie video van Channel Five.


Info:

Channel Five is een TV station uit het verenigd koninkrijk. De promotie video is voor Liverpool die mag meedoen in het UEFA toernooi. De Commodore PET wordt gebruikt om de nieuwe 5D technologie mogelijk te maken :)

Chuck

A Commodore Amiga 1000 in the TV-series Chuck. Een Commodore Amiga 1000 in the TV-serie Chuck.Info:

Chuck is een televisie serie uit de Verenigde Staten met 54 afleveringen (2007-2010). Chuck is een computer expert. Zijn hersenen zijn gewijzigd na het openen van een e-mail van een CIA agent. Zijn hersenen bevatten nu alle geheime informatie van de CIA.
Acteurs: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Adam Baldwin, Joshua Gomez, Sarah Lancaster en andere.

In de foto kan je ook de beroemde Boing Ball demo en een Guru-meditation zien op een van de monitors.

S03-E19

City Slickers

A Commodore Amiga 3000 in the movie City Slickers. Een Commodore Amiga 3000 in de film City Slickers.

Info:

City Slickers is een Amerikaanse film uit het jaar 1991. In de film gaan drie mannen koeien drijven in New Mexico. Ze moeten leren een echte cowboy te worden.
Acteurs: Billy Crystal, Daniel Stern, Bruno Kirby, Patricia Wettig, Helen Slater en andere.

Clarissa Explains It All

A Commodore 1084 monitor in Clarissa Explains It All. Een Commodore 1084 monitor in Clarissa Explains It All.


Info:

Clarissa Explains It All is een Amerikaanse TV serie met 65 afleveringen (1991 - 1994). In the serie vertelt Clarissa wat er in haar leven gebeurd. Clarissa heeft een Amiga computer in haar slaapkamer maar alleen de monitor is zichtbaar en een onbekend toetsenbord.
Actors: Melissa Joan Hart, Jason Zimbler, Elizabeth Hess, Joe O'Connor, Sean O'Neal en andere.

SE1

Class of Nuke 'Em High 2: Subhumanoid Meltdown

A Commodore VIC-20 in the movie Class of Nuke 'Em High 2: Subhumanoid Meltdown. Een Commodore VIC-20 in de film Class of Nuke 'Em High 2: Subhumanoid Meltdown.


Info:

Class of Nuke 'Em High 2: Subhumanoid Meltdown is een Amerikaanse film uit 1991. In de film kweekt en professor sub-humanoids. Een student wordt verliefd op een van de sub-humanoids. Hij ontdekt echter dat de sub-humanoids spontaan kunnen smelten.
Acteurs: Brick Bronsky, Lisa Gaye, Leesa Rowland, Michael Kurtz, Scott Resnick en andere.

Commercial Breaks - BBC

A Commodore C64, CMB-II computer, 1541 disk drive and 1702 monitors in Commercial Breaks. Commodore C64 en CBM-II computers, 1541 disk drive en 1702 monitors in Commercial Breaks.


Info:

Commercial Breaks is een Engelse TV-documentaire van de BBC (1983). Deze documentaire gaat over twee software uitgevers (Ocean en Imagine) in het verenigd koninkrijk. Tijdens het maken van deze documentaire gaat Imagine Software failliet. Ocean koopt na het faillissement Imagine Software.

Commodore C64 Training Tape with Jim Butterfield

A Commodore C64 computer, 1541 diskdrive, C2N Datassette and a 1702 monitor in the Commodore C64 Training Tape with Jim Butterfiel Een Commodore C64 computer, 1541 diskdrive, C2N datassette en een 1702 monitor in de Commodore C64 Training Tape with Jim Butterfield.


Info:

Commodore C64 Training Tape with Jim Butterfield is een instructie video voor de Commodore C64. De presentator is Jim Butterfield. Jim laat alles zien van de C64 zoals de binnen en buitenkant, hoe BASIC werkt, gebruik van programma's, de datassette, de disk drive en nog veel meer.

Commodore Promo Video

A Commodore 8032-SK, VC-1020, C64, 1530, MPS-802, VIC-1541, Silver label C64, VIC-1311, VIC-1312, 1520, VIC-1011A in the Commodore Promo Video. Een Commodore 8032-SK, VC-1020, C64, 1530, MPS-802, VIC-1541, Silver label C64, VIC-1311, VIC-1312, 1520, VIC-1011A in de Commodore promotie video.


Info:

Deze afbeeldingen zijn van een promotie video van Commodore Deutschland GmbH. In de video wordt het makn van chips bij MOS behandeld en de assemblage van computers in Braunschweig Germany. In de video ook vele Commodore software producten.

Computer Club - WDR

A Commodore C64 and SX-64 in the TV-show Computer Club. Een Commodore C64 en een SX-64 in de TV show Computer Club.


Info:

Computer Club was een WDR (Westdeutschen Rundfunk) TV show over computers (1981 - 2003). Een deel van de show werd gebruikt om computer data in BASICODE formaat uit te zenden. Je kon het geluid op een compact cassette opnemen en gebruiken met je home computer.
Presentators: Wolfgang Back en Wolfgang Rudolph.

Computer Club 2

A Commodore C64, VIC-20 and SX64 computer in the TV-show Computer Club 2. Een Commodore C64, VIC-20 en SX64 computer in de TV show Computer Club 2.


Info:

Computer Club 2 is een Internet TV show over computers. In de vijftigste aflevering worden de thuis computers van de 80 jaren getoond.
Presentators: Wolfgang Back en Wolfgang Rudolph.

E50

Computerfieber - NDR

A Commodore VIC-20, VIC-1001, C2N, C64, 1541, PET and the Competition Pro joystick in the TV documentary Computerfieber. Een Commodore VIC-20, VIC-1001, C2N, C64, 1541, PET en de Competition Pro joystick in de TV documentaire Computerfieber.


Info:

Computerfieber is een Duitse documentaire uit het jaar 1984 en werd door de NDR uitgezonden. De documentaire gaat over de invloed van de computer in het dagelijkse gezinsleven.

Computerzeit - ARD

A Commodore C64c, Amiga 1000, Amiga 2000, 1541c, 1081 and GEOS in the TV show Computerzeit. Een Commodore C64c, Amiga 1000, Amiga 2000, 1541c, 1081 en GEOS in het TV programma Computerzeit.


Info:

Computerzeit was een TV programma over de computers van het TV station ARD in Duitsland. De show was te zien van 1984 tot en met 1988 en werd gepresenteerd door Claus Kruesken.

Console - A Homeless Ghost

A Commodore C64 computer, a 1541 disk drive and a datassette in the movie Console - A Homeless Ghost. Een Commodore C64 computer, een 1541 disk drive en een datassette in de film Console - A Homeless Ghost.


Info:

Console - A Homeless Ghost is een korte film van Ugur Yildirim. In de film wordt het verhaal verteld van een jongen die een Commodore C64 krijgt. Later in de film wordt de C64 gerecycled.
Acteurs: Miriam, Uwe en Lino.

Control Alt Delete

A Commodore C64 computer, 1541 disk drive and a 1702 monitor in the film Control Alt Delete. Een Commodore C64 computer, 1541 disk drive en een 1702 monitor in de film Control Alt Delete.


Info:

Control Alt Delete is een Canadese film uit het jaar 2008. In deze film wordt een computer programmeur verliefd op zijn eigen computer. Hij moet ook de Y2K software van het bedrijf waar hij werkt in orde brengen maar zijn verslaving aan computers maakt zijn werk en persoonlijke leven bijna onmogelijk.
Acteurs: Tyler Labine, Sonja Bennett, Geoff Gustafson, Keith Dallas, Alisen Down en andere.

Cosmos: A Spacetime Odyssey

A Commodore PET 2001 in the TV documentary Cosmos: A Spacetime Odyssey. Een Commodore PET 2001 in de TV documentaire Cosmos: A Spacetime Odyssey.


Info:

Cosmos: A Spacetime Odyssey is een Amerikaanse wetenschappelijke documentaireserie met Neil deGrasse Tyson als presentator. In de aflevering over de wetenschapper Faraday wordt een Commodore PET 2001 getoond als een van de voorbeelden die mogelijk zijn geworden door de diverse uitvindingen met betrekking tot elektriciteit.

S01E10

Cosmote Business

A Commodore PC 10-III and a Amiga 600 computer in the TV commercial for Cosmote Business. Een Commodore PC 10-III en een Amiga 600 computer in de TV reclame voor Cosmote Business.


Info:

Cosmote is de grootste mobile telecom operator in Griekenland. Het bedrijf heeft ongeveer 15 miljoen klanten in Griekenland en ongeveer 30 miljoen in Albanië en Roemenië.

Countdown

A Commodore C64 in the TV-show Countdown. Een Commodore C64 in de TV show Countdown.


Info:

Countdown was een Nederlandse TV-show (Veronica TV) met pop muziek. In de show laat Adam Curry een Commodore C64 zien als de prijs in een wedstrijd. Adam Curry begon zijn carrière als DJ bij het illegale radio station Decibel. Later werkte hij voor Veronica en MTV.

Cracker

A Commodore Amiga 1200 computer and 1084 monitor in the TV-series Cracker. Een Commodore Amiga 1200 computer en een 1084 monitor in de TV-serie Cracker.


Info:

Cracker is een Engelse TV-serie met 25 afleveringen (1993 - 2006). De serie gaat over een politie rechercheur Fitz. Fitz is een alcoholist, een ketting roker, heeft overgewicht en is verslaaft aan gokken, maar is briljant in het oplossen van misdaad.
Actors: Robbie Coltrane, Geraldine Somerville, Kieran O'Brien, Lorcan Cranitch, Barbara Flynn and others.

S03-E03

Crash and Burn

A Commodore C128 and a Amiga 1000 in the film Crash and Burn. Een Commodore C128 en een Amiga 1000 in de film Crash and Burn.


Info:

Crash and Burn is een Amerikaanse actie film uit 1990. Nadat de wereld economie is ingestort heeft de organisatie Unicom alle computers en robots verboden. Een kleine groep probeert tegen Unicom te vechten en gebruikt een Commodore C128 en een Amiga 1000 om en robot te controleren.
Acteurs: Paul Ganus, Megan Ward, Jack McGee, Eva LaRue en andere.

Darkman 3

A Commodore Amiga 3000 in the film Darkman 3. Meerdere Commodore Amiga 3000 computers in de film Darkman 3.


Info:

Darkman 3 is een Amerikaanse film uit 1996 over een wetenschapper die een steroïde ontwikkeld die iemand enorme sterkte geeft. Darkman probeert de formule te vernietigen.
Acteurs: Jeff Fahey, Arnold Vosloo, Darlanne Fluegel, Roxann Dawson and others.

Database - ITV

A Commodore CBM 80xx-SK, C64, VIC-20, C16 and a Plus/4 in the TV-show Database. Een Commodore CBM 80xx-SK, C64, VIC-20, C16 en een Plus/4 in de TV-show Database.


Info:

Database was een ITV (UK) computer TV-show. In deze aflevering de Computer Fair in Earls Court (1984). Commodore introduceerd de C16 en de Plus/4.

Data Rock - Computer Camp Love

A Commodore C64 computer, C2N Datassette and a 1541 disk drive in the music video Computer Camp Love. Een Commodore C64 computer, C2N Datassette en een 1541 disk drive in de muziek video Computer Camp Love.


Info:

Computer Camp Love is een lied van de Noorse elektro rock band Data Rock. Het lied werd uitgebracht ,in 2005, op het album: Data Rock.

DC Legends Of Tomorrow

A Commodore C64 computer and a 1802 monitor in the TV series DC Legends Of Tomorrow. Een Commodore C64 computer en een 1802 monitor in de TV serie DC Legends Of Tomorrow.


Info:

DC Legends Of Tomorrow is een Amerikaanse TV serie van 2016 met 16 afleveringen. In de serie kan Rip Hunter in de tijd reizen en probeert met een aantal andere een apocalyps in de toekomst te voorkomen.

S01 E03

DeepStar Six

A Commodore 1084 monitor in the movie DeepStar Six. Een Commodore 1084 monitor in de film DeepStar Six.
Commodore Business Machines wordt genoemd in de aftiteling.


Info:

DeepStar Six is een Amerikaanse film uit 1989. Een team wat werkt voor de marine onderzoekt een plaats voor een onder water raket silo. De onderzoekers worden aangevallen door een groot en onbekend wezen.
Acteurs: Taurean Blacque, Nancy Everhard, Greg Evigan, Miguel Ferrer, Nia Peeples en andere.

Deine Lakaien - Wunderbar (Live)

A Commodore C64c computer, 1084 monitor and a 1541 disk drive in the music video Deine Lakaien - Wunderbar (Live). Een Commodore C64c computer, 1084 monitor en een 1541 disk drive in de muziek video Deine Lakaien - Wunderbar (Live).


Info:

Deine Lakaien is een Duitse Darkwave- en Gothicband. De muziek is van componist Ernst Horn en de zang wordt gedaan door Alexander Veljanov. Tijdens een live optreden maakte ze gebruik van een Commodore C64c.

Der Fahnder

A Commodore CBM 8296 and C64 computer, a 8250lp disk-drive and a 1702 monitor in the TV series Der Fahnder. Een Commodore CBM 8296 en C64 computer, een 8250lp disk drive en een 1702 monitor in de TV serie Der Fahnder.

Info:

Der Fahnder is een Duitse TV serie met 203 afleveringen in 11 seizoenen (1984 - 2001). Der Fahnder is een politie serie over rechercheurs die werken in het Ruhr-gebied van Duitsland.
Acteurs: Klaus Wennemann, Jörg Schüttauf, Michael Lesch, Martin Lindow, Dietrich Mattausch en andere.

S01-E22

Der Himmel über Berlin

A Commodore C64 with the Epyx game Super Cycle in the movie Der Himmel über Berlin. Een Commodore C64 met het Epyx spel Super Cycle in de film Der Himmel über Berlin.


Info:

Der Himmel über Berlin is een Duitse film uit 1988. De film gaat over een engel die een mens wil worden na het observeren van mensen in Berlijn.
Acteurs: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois, Peter Falk en andere.

Derrick

A Commodore PET 2001 in the TV-series Derrick. Een Commodore PET 2001 in de TV-serie Derrick.


Info:

Derrick is een Duitse TV-serie met 281 afleveringen in 24 jaren (1974 - 1998). Derrick is de meest sucesvolle politie serie in Duitsland en werd aan meer dan 100 landen verkocht.
Stephan Derrick (Horst Tappert) en Harry Klein (Fritz Wepper) werken voor de politie in München en lossen diverse moorden op.

Beroemde woorden:

"Harry, hol schon mal den Wagen."

S06-E08

Desmond's

A Commodore C64 computer, 1702 monitor and a C2N datassette in the TV-series Desmond's. Een Commodore C64 computer, 1702 monitor en een C2N datassette in de TV-serie Desmond's.


Info:

Desmond's is een Engelse komedie serie met 71 afleveringen in 6 seizoenen (1989 - 1984). De serie gaat over de Ambrose familie die een winkel hebben in London.
Acteurs: Norman Beaton, Carmen Munroe, Ram John Holder, Gyearbuor Asante en andere.

S01-E01

Met dank aan James voor de foto.

Devs

A Commodore PET 2001 in the TV-series Devs. Een Commodore PET 2001 in de tv-serie Devs.

Info:

Devs is een Amerikaanse sciencefiction-thriller-televisieserie, gemaakt, geschreven en geregisseerd door Alex Garland. In deze serie onderzoekt een computeringenieur de mysterieuze dood van haar vriend.
Acteurs: Sonoya Mizuno, Nick Offerman, Jin Ha, Zach Grenier, Cailee Spaeny en anderen.
S01E03 + S01E05

Die Akte Enterprise

A Commodore C64 computer in the documentary Die Akte Enterprise. Een Commodore C64 computer in de documentaire Die Akte Enterprise.


Info:

Die Akte Enterprise - Ein Raumschiff verändert die Welt is een Duitse documentaire (2005) over de invloed van de Star Trek TV serie op het dagelijkse leven. Veel van de technologie die gebruikt werd in de Star Trek serie is nu beschikbaar in ons leven zoals computers, mobiele telefoons, virtual reality etc.
Acteurs: William Shatner, Jon Adler, Martin Cooper, Rob Haitani, Bill Gates en andere.

Disorderlies

A Commodore Amiga 1000 computer, 1010 disk drive and a 2002 monitor in the movie Disorderlies. Een Commodore Amiga 1000 computer, 1010 disk drive en een 2002 monitor in de film Disorderlies.


Info:

Disorderlies is een Amerikaanse film uit 1987. In de film probeert Winslow zijn oom om te brengen door het inhuren van de slechtste verplegers die er zijn. Maar zijn gezondheid gaat er zelfs op vooruit. Om toch het geld te pakken te krijgen wil Winslow zijn de kluis van zijn oom kraken.
Acteurs: Mark Morales, Darren Robinson, Damon Wimbley, Ralph Bellamy en anderen.

Døden på Oslo S

A Commodore Amiga 2000 keyboard and Notepad in Døden på Oslo S. Een Commodore Amiga 2000 toetsenbord en Notepad in Døden på Oslo S.


Info:

Døden på Oslo S is een Noorse film uit 1990. Pelle wordt verliefd op een jong meisje genaamd Lena. Maar Lena is verslaafd en zit in de prostitutie. Samen met Proffen probeert Pelle Lena van de drugs af te helpen.
Acteurs: Håvard Bakke, Tommy Karlsen, Helle Beck Figenschow, Henning Syverud, Pepito Gutierrez en andere.

Earth Girls Are Easy

Geena Davis destroyes a Commodore PC monitor and keyboard in the movie Earth Girls Are Easy. Geena Davis vernietigd een Commodore PC monitor en en toetsenbord en een toetsenbord in de film Earth Girls Are Easy.


Info:

Earth Girls Are Easy is een Amerikaanse komedie film uit 1988. Valerie ligt te zonnen als er buitenaardse wezens landen in haar zwembad. Ze ontmoet de buitenaardse wezens en ze worden vrienden.
Acteurs: Geena Davis, Jeff Goldblum, Jim Carrey, Damon Wayans, Julie Brown en andere.

Ebba och Didrik

A Commodore Plus/4, C64, Amiga 500, 1010 diskdrive, 1084s, 1702 monitor in Ebba och Didrik. Een Commodore Plus/4, C64, Amiga 500, 1010 disk drive, 1084s en een 1702 monitor in Ebba och Didrik.


Info:

Ebba och Didrik is een Zweedse TV serie met 9 afleveringen uit 1990. De serie gaat over twee jonge kinderen Ebba en Didrik. Ze ontdekken wat kalver liefde is.. Wanneer Ebba bij Mårten op bezoek is speelt ze spelletjes op de Amiga 500.
Acteurs: Lisen Arnell, Johan Widerberg, Suzanne Reuter, Sten Elfström, Malik Bendjellou en andere.

S01-E03

Eccitazione Fatale

A Commodore C64 computer and a 1701 monitor in the movie Eccitazione fatale. Een Commodore C64 computer en een 1701 monitor in de film Eccitazione fatale.


Info:

Eccitazione fatale is een Italiaanse seks film uit het jaar 1992. De Commodore computer wordt gebruikt in een dokters praktijk. Als je goed kijkt dan zal je zien dat het voeding snoer van de C64 niet is aangesloten.
Acteurs: Moana Pozzi, Angelica Bella, Andrea Molnar, Jessica Rizzo, Marco Toto en andere.

Ein Fall für zwei

A Commodore CBM 8096D-SK in the TV-series Ein Fall für zwei. Een Commodore CBM 8096D-SK in de TV-serie Ein Fall für zwei.


Info:

Ein Fall für zwei is een Duitse detective series met 266 afleveringen (1981 - 2010). De serie gaat over een advocaat en een privé detective.
Acteurs: Paul Frielinghaus, Claus Theo Gärtner, Günter Strack, Rainer Hunold, Mathias Herrmann en andere.

Electric Dreams

A Commodore C64 computer in the Computerworks store. Also Commodore advertisement on the counter and a boxed C64 in the store. Een Commodore C64 computer in de Computerworks winkel. Ook Commodore folders op de balie en een C64 in originele verpakking in de winkel.


Info:

Electric Dreams is een Amerikaanse film uit 1984. De film gaat over Miles Harding die een computer koopt (Edgar). Maar de computer neemt zijn hele leven over.
Acteurs: Lenny von Dohlen, Virginia Madsen, Maxwell Caulfield, Bud Cort (Voice of Edgar) en andere.

Electric Dreams (BBC TV serie)

A Commodore PET, C64 and a Plus/4 Computer in the BBC TV-series Electric Dreams. Een Commodore PET computer in de BBC TV-serie Electric Dreams.


Info:

Electric Dreams is een Engelse TV serie over een familie die door de tijd reist. Elke aflevering behandeld 10 jaar uit de technologische historie. In aflevering 1 gaat de vader naar zijn werk en moet een Commodore PET computer (1978) gebruiken in plaats van een moderne PC. In de jaren 80 worden ook de C64 en Plus/4 getoond.
De Sullivan-Barnes familie: Adam, Georgie, Hamish, Ellie, Steffi and Jude.


S01-E01 (PET)
S01-E02 (C64, Plus/4)

Empty Nest

A Commodore VIC-20 in the TV-series Empty Nest. Een Commodore VIC-20 in de TV-serie Empty Nest.


Info:

Empty Nest is een Amerikaanse komedie TV-serie met 170 afleveringen (1988 - 1995). De serie is een "spin-off" van de TV-serie The Golden Girls. In de serie Dr. Harry Weston (Richard Mulligan) is een kinderarts in een algemeen ziekenhuis. Zijn assistente / verpleegster LaVerne (Park Overall) heeft een Commodore VIC-20 op haar bureau.
Acteurs: Richard Mulligan, Kristy McNichol, Dinah Manoff, David Leisure, Park Overall, Paul Provenza, Lisa Rieffel, Marsha Warfield, Estelle Getty.

S04-E13

Equinox - Channel 4

A Commodore Amiga 500 in the TV-show Equinox. A Commodore Amiga 500 in the TV-show Equinox.


Info:

Equinox was an Britisch TVshow from Channel 4 (1986 - 2001). In this episode Keith Tinman making music on a Amiga 500 for the game New Zealand Story.

Erskineville Kings

An Commodore Amiga 1200 in the film Erskineville Kings. Een Commodore Amiga 1200 in de film Erskineville Kings.


Info:

Erskineville Kings is een Australische film uit het jaar 1999. Een jonge man verlaat zijn familie en vriendin om aan zijn dronken vader te ontsnappen. Nadat zijn vader twee jaar later sterft keert hij terug naar zijn voormalige woonplaats. Hij probeert zijn leven weer op te pakken.
Acteurs: Marty Denniss, Hugh Jackman, Andrew Wholley, Aaron Blabey, Joel Edgerton en andere.

Everybody Hates Chris

A Commodore C64 computer and a 1541 diskdrive in the TV-series Everybody Hates Chris. Een Commodore C64 computer en een 1541 disk drive in de TV-serie Everybody Hates Chris.


Info:

Everybody Hates Chris is een Amerikaanse Komedie over de jonge jaren van Chris Rock met 54 afleveringen (2005 -2007). In deze aflevering wordt in de kapsalon van de moeder van Chris een C64 geïntroduceerd. Ze moet leren hoe de C64 werkt en gaat een computer les volgen.

S04-E16

Extreme Prejudice

A Commodore SX-64 in the movie Extreme Prejudice. Een Commodore SX-64 in de film Extreme Prejudice.


Info:

Extreme Prejudice is een Amerikaanse film uit 1987. Een Texas Ranger (Jack Benteen) zit achter een drugs crimineel (Cash Bailey) aan. Een team van ex-militairen overvalt een bank om informatie over Cash Bailey te krijgen. Jack Benteen en het team van ex-militairen gaat samen achter Cash Bailey aan.
Acteurs: Nick Nolte, Powers Boothe, Michael Ironside, Maria Conchita Alonso, Rip Torn en andere.

Eye of the Beholder

A Commodore 1084s monitor in the movie Eye of the Beholder. Een Commodore 1084s monitor in de film Eye of the Beholder.


Info:

Eye of the Beholder is een Canadese film uit het jaar 1999. De film gaat over een Britse geheim agent die geobsedeerd is van het observeren van mensen. In deze scène maakt hij foto's van een manager die seks heeft met een meisje uit het kantoor. Daarna stuurt hij de foto's naar alle monitors en printers in het kantoor.
Acteurs: Ewan McGregor, Ashley Judd, Patrick Bergin, Geneviève Bujold, k.d. lang en andere.

Family Guy

A Commodore C64 computer and a 1802 monitor in the animated TV-series Family Guy. Een Commodore C64 computer en een 1802 monitor in de animatie TV-serie Family Guy.


Info:

Family Guy is een Amerikaanse animatie TV-serie met 139 afleveringen tot nu toe (1999 - 2010). Peter Griffin is op het arbeidsbureau en de adviseur gebruikt een Commodore C64 om voor Peter een baan te vinden.
Acteurs: Peter, Lois, Meg, Chris, Stewie Griffin en Brian.

Family Viewing

A Commodore C64 and a Amiga 1000 computer, 1541 disk drive and a 2002 monitor in the movie Family Viewing. Een Commodore C64 en een Amiga 1000 computer, 1541 disk drive en een 2002 monitor in de film Family Viewing.


Info:

Family Viewing is een Canadese film uit het jaar 1988. In de film Vans vader maakt video films van alledaagse gebeurtenissen in de familie. Van is ook vaak in het bejaarden tehuis waar hij zijn oma bezoekt.
Acteurs: David Hemble, Aidan Tierney, Gabrielle Rose, Arsinée Khanjian, Selma Keklikian en andere.

Father Ted

A Commodore Amiga 600 in the TV-series Father Ted. Een Commodore Amiga 600 in de TV-serie Father Ted. Het spel wat wordt gespeeld is Super Street Fighter II: The New Challengers .


Info:

Father Ted is een situatie komedie met 25 episodes (1995 -1998). De serie gaat over drie katholieke Ierse priesters op een eiland voor de west kust van Ierland. Father Ted heeft met vele situatie te maken en houdt er van om zo nu en dan een weddenschapje aan te gaan.
Acteurs: Dermot Morgan, Ardal O'Hanlon, Frank Kelly, Pauline McLynn en andere.

S02-E04

Fleisch ist mein Gemüse

An Commodore C64 computer in the movie Fleisch ist mein Gemüse. Een Commodore C64 computer in de film Fleisch ist mein Gemüse.


Info:

Fleisch ist mein Gemüse is een Duitse film uit het jaar 2008. In de film, probeert de amateur muzikant Heinz Strunk een hit te scoren.
Acteurs: Maxim Mehmet, Andreas Schmidt, Oliver Bröcker, Jona Mues, Martin Brauer en andere.

Flight of the Conchords

A Commdoore VIC-20 in the TV-series Flight of the Conchords. Een Commodore VIC-20 in de Amerikaanse TV-serie Flight of the Conchords.


Info:

Flight of the Conchords gaat over het komedie duo Bret McKenzie and Jemaine Clement. De serie heeft 22 afleveringen (2007-2008). Bret en Jemaine vormen samen een band die beschreven wordt als: Voormalig Nieuw-Zeeland vierde meest populaire gitaar digi-bongo accapella-rap-funk-komedie volks duo.

S01-E6 / E8

Food of the Gods II

A Commodore Amiga 1000 computer, 1010 disk drive and a 2002 monitor in the movie Food of the Gods II. Een Commodore Amiga 1000 computer, 1010 disk drive en een 2002 monitor in de film Food of the Gods II.


Info:

Food of the Gods II is een Amerikaanse horror film uit 1989. In de film experimenteert een onderzoeker met een groei hormoon. Maar de lab ratten ontsnappen en veranderen in gigantische ratten.
Acteurs: Paul Coufos, Lisa Schrage, Réal Andrews, Stuart Hughes, Karen Hines en andere.

Fortress

A Commodore C64 keyboard in the movie Fortress. Een Commodore C64 toetsenbord in de film Fortress.


Info:

Fortress is een Australische film uit 1993. In de film wordt een Commodore C64 toetsenbord gebruikt voor de controle van ZED-10. ZED-10 is een super computer die een futuristische gevangenis en de mensen daarin controleert. Drie gevangenen weten in te bereken in de controle kamer en een virus in ZED-10 te laden.
Acteurs: Christopher Lambert, Kurtwood Smith, Loryn Locklin, Clifton Collins, Lincoln Kilpatrick en andere.

Fraggle Rock

A Commodore 80xx-SK computer in the TV series Fraggle Rock. Een Commodore 80xx-SK computer in de TV serie Fraggle Rock.


Info:

Fraggle Rock is een Amerikaanse TV series gemaakt door Jim Henson. In de afleveringen Sir Hubris and the Gorgs en Mokey's Funeral kan je een Commodore 80xx-SK computer zien in het huis van de kapitein. De foto's zijn uit de UK versie van Fraggle Rock.

S01E22
S02E33

Fringe

A Commodore PET computer in the TV series Fringe. Een Commodore PET computer in de TV serie Fringe.


Info:

Fringe is een Amerikaanse TV serie van 2008 tot heden. In de serie onderzoekt de FBI vreemde fenomenen in parallelle werelden.
Acteurs: Anna Torv, Joshua Jackson, Jasika Nicole, John Noble, Lance Reddick en andere.

Futurama

A picture of Commodore LXIV and of a 6502 microchip in the TV-series Futurama. Een schilderij van Commodore LXIV en een 6502 microchip in de TV-serie Futurama.


Info:

Futurama is een animatie serie serie over een pizza bezorger (Philip J. Fry) die in het jaar 2000 bevroren is en in het jaar 2999 weer ontdooit is. Philip samen met Turanga Leela, Bender, Proffesor Professor Hubert J. Farnsworth en Dr. John A. Zoidberg werken voor de interplanetaire transport maatschappij.

6502: E13
Commodore LXIV: E31

G.O.R.A.

A Commodore C64 computer and a C2N datassette in the movie G.O.R.A. Een Commodore C64 computer en een C2N datassette in de film G.O.R.A.


Info:

G.O.R.A. is een Turkse science fiction film uit 2004. In de film wordt een jonge man gekidnapt door buitenaardse wezens. Hij helpt de buitenaardse wezens om de kwade opperbevelhebberde van de planeet G.O.R.A te verslaan.
Acteurs: Cem Yilmaz, Rasim Oztekin, Özkan Ugur, Idil Firat, Safak Sezer, Özge Özberk en andere.

Galileo - Das Wissensmagazin

A Commodore C64g computer, C64-Aldi computer, 1541-II disk drive, 1802 monitor, 1901 monitor and a C2N datassette in the TV program Galileo - Das Wissensmagazin. Een Commodore C64g computer, C64-Aldi computer, 1541-II disk drive, 1802 monitor, 1901 monitor en een C2N datassette in het TV programma Galileo - Das Wissensmagazin.


Info:

Galileo - Das Wissensmagazin is een Duits TV programma van het TV kanaal Pro-7. In deze aflevering wordt de vraag gesteld of je nog want kan doen met een 5,25'' diskette? De Berlin C64 Club laat het gebruik van de 5,25'' diskette zien met behulp van een Commodore C64 en een 1541-II disk drive.

Game One

A Commodore PET 2001 and a C64c computer in the TV program Game One. Een Commodore PET 2001 en een C64 computer in het TV programma Game One.


Info:

Game One is een Duits televisie programma over video en computer spelletjes. Het programma was van 2006 tot en met 2014 actief en telt 307 afleveringen. De presentatoren zijn:
Simon Krätschmer, Daniel Budiman, Nils Bomhoff, Etienne Gardé en Ingo Meß.

E268, E285

Game, Set and Match

A Commodore Amiga 1000 in the TV-series Game, Set and Match. Een Commodore Amiga 1000 in de TV-serie Game, Set and Match.


Info:

Game, Set and Match was een Engelse TV serie uit 1988 met 13 afleveringen. De serie gaat over Britse spionnen tijdens de koude oorlog. In de serie gebruikt Bernard Samson (Ian Holm) een Amiga 1000 om bestanden te bekijken in het hoofdkantoor van de SIS (Secret Intelligence Service).
Acteurs: Ian Holm, Michael Culver, Anthony Bate, Michael Degen, Frederick Treves en andere.

S01-E02

Gametap - 8 Bit Weapon

A Commodore C64, C64c and a 1312 paddle in a documentary on Gametap Een Commodore C64, C64c en een 1312 paddle in een documentaire op Gametap.


Info:

8 Bit Weapon is een chip-tune duo, met de leden Seth en Michelle Sternberger. 8 Bit Weapon gebruikt 8-bit en 16-bit retro computers zoals de Commodore VIC-20, 64 en 128, Amiga 500, Apple II, Nintendo Entertainment System, Game Boy, Atari 2600 en Intellivision.

Gate vs. Jobs - Commodore C64

A Commodore 64 in the animation Gate vs. Jobs - Commodore C64. Een Commodore 64 in de animatie Gate vs. Jobs.


Info:

Gate vs. Jobs is een animatie van het SuperNews! internet kanaal (2007). In deze aflevering vechten Bill Gates en Steve Jobs over het feit wie de beste is. Opeens komt de heel oude Commodore 64 binnen wandelen. Hij is stervende maar neemt de tijd om nog even met Steve en Bill te praten.

E34

Get Lamp

A Commodore C64 computer in the documentary Get Lamp. Een Commodore C64 computer in de documentaire Get Lamp.

Info:

De TV documentaire: Get Lamp (2010) is een 80 minuten durende historische documentaire over het tekst avontuur spel. Je kan interviews zien met mensen die werkten voor de bedrijven zoals Infocom, Adventure International en andere.

Get Smart, Again!

A Commodore Amiga 1000 in the movie comedy Get Smart, Again! Een Commodore Amiga 1000 in de film komedie Get Smart, Again!


Info:

Get Smart, Again! is een Amerikaanse film uit 1989 en is gebaseerd op de TV-serie Get Smart. Agent Maxwell Smart wordt weer opgeroepen. Hij moet KAOS tegenhouden om een gestolen weer machine te gebruiken.
Acteurs: Don Adams, Barbara Feldon, Bernie Kopell, Richard Gautier, Robert Karvelas, King Moody en andere.

GETV - Commodore 64 Turns 25

A Commodore PET and Jack Tramiel in GETV - Commodore 64 Turns 25. Een Commodore PET en Jack Tramiel in GETV - Commodore 64 Turns 25.


Info:

Geek Entertainment Television (GETV) is een Internet media station. Deze aflevering gaat over de 25ste verjaardag van de Commodore 64. Violet Blue interviewt Jack Tramiel in het Computer History Museum.

10-Dec-2007

Gidget the Midget

A Commodore 1351 mouse in the movie Gidget the Midget. Een Commodore 1351 muis in de film Gidget the Midget.


Info:

Gidget the Midget is een Amerikaanse seks-film. In de film bekijkt een man in een controle kamer Gidget op zijn computer via een video verbinding. Maar na een poosje kruipt Gidget door de monitor de kamer binnen.

Go Trabi Go

A Commodore Amiga 2000 computer and a 1084 monitor in the film Go Trabi Go. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 1084 monitor in de film Go Trabi Go.


Info:

Go Trabi Go is een Duitse film uit het jaar 1991.
De familie Struutz woont in het voormalige Oost-Duitsland, en na de eenwording van Duitsland gaan ze op vakantie naar Italië. Ze rijden met hun Trabant maar hebben wat problemen tijdens de rit.
Acteurs: Wolfgang Stumph, Claudia Schmutzler, Marie Gruber, Dieter Hildebrandt, Ottfried Fischer en andere.

Grand Theft Auto, Vice City

Introduction screen of: Grand Theft Auto - VIce City In de introductie zie je dat het spel wordt geladen op een Commodore 64.


Info:

GTA - Vice City is een computer spel, uitgebracht door Rockstar Games op 27-10-2002. De hoofdrolspelers zijn: Tommy Vercetti, Sonny Forelli, Ken Rosenberg, Lance Vance.

Grange Hill

A Commodore CBM 3000 in the TV series Grange Hill. Een Commodore CBM 3000 computer in de TV serie Grange Hill.


Info:

Grange Hill is een Engelse TV-serie met 602 afleveringen (1978-2008). In deze aflevering is er een open-dag en wordt de Commodore computer gebruikt voor demonstraties.
Acteurs: Mark Baxter, Alison Bettles, Paula Ann Bland, Mark Burdis, Fraser Cain en andere.

S06-E09

Ground Zero

A Commodore C64 in the movie Ground Zero. Een Commodore C64 computer in de film Ground Zero.


Info:

Ground Zero is een Australische film uit het jaar 1987. Een man vindt een oude film van zijn vader. Op de film is een test te zien van een nucleaire bom De test dood vele mensen. Hij wil onderzoeken of dit echt gebeurt is maar de overheid wil het incident stil houden.
Actors: Colin Friels, Jack Thompson, Donald Pleasence, Natalie Bate, Burnham Burnham en andere.

Halo

A Commodore C64 and a Commodore 8032-SK in the tv-series Halo. Een Commodore C64c en een Commodore 8032-SK computer in de tv-serie Halo.

Info:

Halo is een Amerikaanse militaire sciencefictiontelevisieserie, geproduceerd door Showtime, 343 Industries en Amblin Television. De serie is gebaseerd op het gelijknamige videospel. In de serie vecht het United Nations Space Command met buitenaardse krachten.
Acteurs: Pablo Schreiber, Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha en vele anderen.

S02/E04

Halt and Catch Fire

A Commodore C64 computer, 1541 disk drive and a 1702 monitor in the TV series Halt and Catch Fire. Een Commodore C64 computer, 1541 diskdrive en een 1702 monitor in de TV serie Halt and Catch Fire.


Info:

Halt and Catch Fire is een Amerikaanse dramaserie uit het jaar 2014. Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren tachtig en gaat over een klein computer bedrijf dat een IBM kloon wil ontwikkelen. Acteurs: Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Toby Huss, Kerry Bishé en vele andere.
S01E05, S01E06

Hart van Nederland - Van Pong tot Playstation

A Commodore Plus/4 and a 1551 in the TV show Hart van Nederland. Een Commodore Plus/4 en 1551 in de TV show Hart van Nederland.


Info:

Hart van Nederland is een TV programma van de Nederlandse TV zender SBS6. Deze uitzending bestede aandacht aan een bijeenkomst van Commodore gebruikers. (20-11-2007).

Hatschipuh

A Commodore C128 computer, 1571 disk drive and a 1901 monitor in the movie Hatschipuh. Een Commodore C128 computer, 1571 disk drive en een 1901 monitor in de film Hatschipuh.


Info:

Hatschipuh is een Duitse film uit het jaar 1987. De film gaat over onzichtbare kabouters die op een boerderij wonen. De mensen die op de boerderij wonen kunne de kabouters niet zien, behalve de opa.
Acteurs: Adelheid Arndt, Attila Árpa, Gustl Bayrhammer, Toni Berger, Günter Clemens en andere.

Hide and Seek

PET / CBM and C64 computers in the movie: Hide and Seek. In deze tv-film zijn diverse Commodore computers te zien, waaronder PET / CBM computers in de school en C64's in de kerncentrale.


Info:

Hide and Seek is een tv-film uit 1984, waarin een leerling een computerprogramma (P-1) schrijft dat zoveel mogelijk informatie verzameld. P-1 probeert zijn data op te slaan in een kern reactor en veroorzaak bijna een "Melt-Down".
De hoofdrolspelers zijn: Bob Martin en Ingrid Veninger.

Highscore - WDR

A Commodore SX-64 and a Amiga 2000 in the TV program Een Commodore SX-64 en een Amiga 2000 in het TV programma "Highscore" van het Duitse TV station WDR.


Info:

De Duitse TV show "Highscore" liet de "The Wanderer Group" een spel kraken. De leden waren Caos, ZAZ en Speedcracker.
Ook is een Amiga 2000 te zien en de spel ontwikkelaar David Braben.

Hip Hap Hop

A Commodore Amiga 500 in the TV show Hip Hap Hop. Een Commodore Amiga 500 in de TV show Hip Hap Hop.


Info:

Hip Hap Hop was een Tsjechische TV show uit het jaar 1993. In de show nemen drie school teams (rood, blauw, geel) het tegen elkaar op in een quiz.
Presentators: Eva Brettschneiderová en Petr Horký.

Homeward Bound: The Incredible Journey

A Commodore Amiga 1000 computer and a 2002 monitor in the movie Homeward Bound: The Incredible Journey. Een Commodore Amiga 1000 computer en een 2002 monitor in de film Homeward Bound: The Incredible Journey.


Info:

Homeward Bound: The Incredible Journey is een Amerikaanse film uit 1993 en is gebaseerd op een Disney klassieker. In de film reizen twee honden (Chance en Shadow) en een kat (Sassy) door Amerika op zoek naar hun eigenaren.
Acteurs: Don Alder, Ed Bernard, Kevin Chevalia, Anne Christianson, Ted D'Arms, Woody Eney, Kim Greist en andere.
Stemmen: Michael J. Fox (Chance), Sally Field (Sassy), Don Ameche (Shadow).

Hudson Hawk

A Commodore 1084 monitor in the motion picture Hudson Hawk. Een Commodore 1084 monitor in de film Hudson Hawk.


Info:

Hudson Hawk is een Amerikaanse film uit het jaar 1991. Het verhaal gaat over een inbreker die zeldzame items steelt waarin een speciaal kristal is verborgen. Met deze kristallen en een speciale machine is het mogelijk om lood in goud te veranderen.
Acteurs: Bruce Willis, Danny Aiello, Andie MacDowell, James Coburn, Sandra Bernhard, Richard E. Grant, David Caruso en andere.

In the realm of the Hackers

A Commodore C64 computer, 1541 disk drive and a 1701 monitor in the documentary In the realm of the Hackers. Een Commodore C64 computer, 1541 disk drive en een 1701 (of 1702) monitor in de documentaire In the realm of the Hackers.


Info:

In the realm of the Hackers is een Australische TV documentaire (2002) over de hackers Electron (Richard Jones) en Phoenix (Nahshon Even-Chaim). Electron en Phoenix wisten vele computers binnen te dringen eind 80er jaren en begin 90er jaren. Ze waren de eerste hackers die in Australië werden veroordeeld voor het inbreken in computers.

Incubo sulla città contaminata

A Commodore PET 2001 computer in the movie Incubo sulla città contaminata. Een Commodore PET 2001 computer in de film Incubo sulla città contaminata.


Info:

Incubo sulla città contaminata (Nightmare City) is een Italiaanse horror film uit het jaar 1980. In de film worden een aantal mensen aan boord van een vliegtuig door straling getroffen. De mensen veranderen in zombies en zoeken andere mensen om te doden.
Acteurs: Hugo Stiglitz, Laura Trotter, Maria Rosaria Omaggio, Francisco Rabal, Sonia Viviani en andere.

Dank aan Predseda voor de foto's.

Insomnia

A Commodore Amiga 4000 keyboard and monitor in the movie Insomnia. Een Commodore Amiga 4000 toetsenbord en monitor in de film Insomnia.


Info:

Insomnia is een Noorse film uit 1997. Twee inspecteurs helpen de lokale politie bij het oplossen van een moord. Tijdens een achtervolging van een verdachte schiet een van de inspecteurs per ongeluk zijn partner dood.
Acteurs: Maria Mathiesen, Stellan Skarsgård, Sverre Anker Ousdal, Gisken Armand, Kristian Figenschow en andere.

Inspector Morse

A Commodore Amiga 1500 and a Amiga 2000 in the TV-series Inspector Morse. Een Commodore Amiga 1500 en een Amiga 2000 in de TV-serie Inspector Morse.


Info:

Inspector Morse is een Engelse TV serie (ITV) met 33 afleveringen (1987-2000). Morse (John Thaw) is een senior rechercheur bij de Thames Valley Politie in Oxford, Engeland.
Acteurs: John Thaw, Kevin Whately, James Grout and others.

S04-E04: Amiga 2000
S07-E01: Amiga 1500

Jewel of the Nile

Commodore CBM-II in the motion picture: Jewel of the Nile In de computer kamer van Omar kan je diverse Commodore CBM-II zien.


Info:

Jewel of the Nile is een actie komedie uit 1985. In een midden-oosten land heeft de leider, Omar, de Jewel of the Nile gevangen genomen. D Jewel of the Nile is een persoon, en de mensen beschouwen hem als de echte leider van het land. Jack Colton (Michael Douglas), Joan Wilder (Kathleen Turner) en Ralph (Danny DeVito) bevrijden de Jewel of the Nile en verslaan Omar.

John Wick: Chapter 2

A Commodore C64 in the movie John Wick: Chapter 2 Een Commodore C64 in de film John Wick: Chapter 2.


Info:

John Wick: Chapter 2 is een Amerikaanse actiefilm uit het jaar 2017. In de film moet John Wick de zus van een maffiabaas doden. Maar later wordt hij het doelwit van een afrekening.
Acteurs: Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne, Riccardo Scamarcio en anderen.

Jupiter Jones - TV Total

Jupiter Jones -TV Total Een Commodore C64c computer, een 1541c diskette station en twee Competiton Pro joysticks.


Info:

Jupiter Jones is een Duitse punkrock band. Tijdens een optreden voor het Duitse TV station TV Total gebruikte Jupiter Jones een Commodore C64c computer tijdens de pauze.

Karate Cop

A Commodore C64 computer in the movie Karate Cop. Een Commodore C64 computer in de film Karate Cop.


Info:

Karate Cop is een Amerikaanse film uit het jaar 1991. In de film moet een politieagent vechten tegen terroristen. Hij moet zijn oosterse vechtkunsten gebruiken om zijn vijanden te verslaan.
Acteurs: Ronald L. Marchini, Carrie Chambers, Michael E. Bristow, D.W. Landingham, Michael M. Foley en anderen.

KGW-TV - Jeri Ellsworth

A Commodore C64, C-One and the C64-DTV in a KGW-TV news report. Een Commodore C64, C-One en de C64-DTV in een KGW-TV nieuws rapportage.


Info:

KGW-TV is een TV-station in Portland Oregon (USA). In een nieuws rapportage wordt Jeri Ellsworth geïnterviewd. Ze praat over het uitvinden van de C64-DTV.

Kids in the Hall: Brain Candy

A Commodore 1084 monitor in Kids in the Hall: Brain Candy. Een Commodore 1084 monitor in Kids in the Hall: Brain Candy.


Info:

Kids in the Hall: Brain Candy is een Amerikaanse film uit 1996. Een team van wetenschappers ontwikkeld een medicijn tegen depressies. Maar het medicijn heeft een bijwerking. Mensen die het gebruiken raken in een coma.
Acteurs: Dave Foley, Bruce McCulloch, Kevin McDonald, Mark McKinney, Scott Thompson en andere.

Klatwa doliny wezy

A Commodore C64, C128 computer and a 1541 disk drive in the movie Klatwa doliny wezy. Een Commodore C64, C128 computer en een 1541 disk drive in de film Klatwa doliny wezy.


Info:

Klatwa doliny wezy (The curse of the Snakes Valley) is een Poolse Science-Fiction film uit 1987. Drie mensen zijn in Tibet opzoek naar een mysterieuze vaas met een metalen koker.
Acteurs: Krzysztof Kolberger, Roman Wilhelmi, Ewa Salacka, Zbigniew Lesien, Leon Niemczyk en andere.

Bedankje aan Predseda voor de afbeeldingen.

KLM

A Commodore Amiga 2000 computer and a 1084 monitor in the TV-show KLM. Een Commodore Amiga 2000 computer en een 1084 monitor in de TV-show KLM.


Info:

KLM met Trond Kirkvaag, Knut Lystad en Lars Mjøen was een TV komedie show op de Noorse TV. In een van de shows wordt een Amiga 2000 gebruikt om ontbijt te maken met de ingebouwde magnetron optie.

Knight Rider

A Commodore VIC-20 in the TV series Knight Rider. Een Commodore VIC-20 in de TV serie Knight Rider.


Info:

Knight Rider is een Amerikaanse TV serie met 90 afleveringen (1982 - 1986). In de serie helpt Michael Knight samen met zijn auto KITT mensen in nood. Michael werkt voor de organisatie FLAG (Foundation for Law And Government).
Acteurs: David Hasselhoff, William Daniels (KITT), Edward Mulhare, Patricia McPherson, Rebecca Holden, Peter Parros en andere.

La Quinta Marcha Magazine

A Commodore Amiga 500 in the TV-show La Quinta Marcha Magazine. Een Commodore Amiga 500 in de TV show La Quinta Marcha Magazine.


Info:

La Quinta Marcha Magazine is een TV show voor tieners (1990-1994) uitgezonden door het Telecinco TV station in Spanje. In de show is er een wedstrijd tussen tieners die een spel spelen op een Amiga 500.
Presentatoren: Penelope Cruz en Jesús Vázquez.

Lazard - Living on Video

An Commodore CBM/PET in the music video Lazard - Living on Video. Een Commodore CBM/PET in de muziek video van Lazard - Living on Video.


Info:

Lazard is een Duitse muziek band met Frank Cornelis en Silvio von Lichtenstein. Living on Video (2006) is een "cover" van Trans-X, Living on Video uit het jaar 1983. In de muziek video gebruiken twee jongens een CBM/PET computer om een prachtige vrouw te creëren.

Le avventure della - Banda di testa di cane

A boxed Commodore C64 in the TV-comedy  Le avventure della - Banda di testa di cane. Een Commodore C64, in de originele verpakking, in de TV komedie Le avventure della - Banda di testa di cane.


Info:

Le avventure della - Banda di testa di cane is een collectie van komedie sketches. De afbeeldingen zijn uit de sketch La Rapina Informatica.
Cabaretier: Giovanni Cacioppo

Les visiteurs

A Commodore 1084 monitor in the film Les visiteurs. Een Commodore 1084 monitor in de film Les visiteurs.


Info:

Les visiteurs is een Franse film uit het jaar 1993.
In de middel eeuwen transporteert een tovenaar twee mensen naar de moderne tijd. Zij beleven vele vreemde dingen tijdens hun verblijf. Maar na een lange zoektocht vinden ze een manier om naar hun eigen tijd terug te reizen.
Acteurs: Christian Clavier, Jean Reno, Valérie Lemercier, Marie-Anne Chazel, Christian Bujeau en andere.

Like Father Like Son

An Commodore C128 computer in the movie: Like Father Like Son.

Info:

Like Father Like Son is een Amerikaanse film uit het jaar 1987. In de film worden het bewustzijn van een medische doctor en zijn tiener zoon omgewisseld door een bewustzijn-omwissel serum. Ze moeten zich aan passen aan hun nieuwe leven en komen in allerlei moeilijkheden.
Acteurs: Dudley Moore, Kirk Cameron, Margaret Colin, Catherine Hicks, Patrick O'Neal en andere.

Livet I Fagervik

A boxed commodore C64 computer in the TV-series Livet I Fagervik. Een Commodore C64 computer, in originele verpakking, in de TV-serie Livet I Fagervik.


Info:

Livet I Fagervik is een Zweeds drama serie 2008-2009 gemaakt door SVT works met 24 afleveringen. De serie gaat over een advocatenkantoor in een kleine stad. De advocaat John en zijn receptionist Annika worden verliefd op elkaar.
Acteurs: Henrik Johansson, Mary Page, Lars Lind, Ing-Marie Carlsson, Leif Andree, John Wanselow en anderen.

Longmire

A Commodore C64 computer, a 1541 disk-drive and a datassette in the TV series Longmire. Een Commodore C64 computer, een 1541 disk-drive en een datassette in de TV serie Longmire.


Info:

Longmire is een Amerikaanse TV serie met 22 afleveringen in 2 seizoenen. In deze serie moet de sheriff van een Amerikaans stad een aantal moordzaken onderzoeken. Hij doet de onderzoeken samen met zijn assistent sheriff, zijn dochter en een goede vriend.
Acteurs: Robert Taylor, Katee Sackhoff, Bailey Chase, Adam Bartley, Cassidy Freemanen andere.

S02E06

Look around you

A Commodore PET 2001 in the British education TV-series Look around you. Een Commodore PET 2001 in de Engelse TV-serie Look around you.


Info:

Look around you is een komedie serie over oude educatieve films. De serie heeft 14 afleveringen (2002, 2005). In de aflevering Maths wordt de Commodore PET 2001 gebruikt voor het besturen van een brood rooster.

S01-E02, S02-E05
S01-E02

Lost and Sold

A Commodore PET 2001 (Blue), C64, 128D, Amiga 1000, 1200 computer, 1541, 1541 II, 8050 disk drive, 1084, 1702, 2002 monitor, C2N Datassette in the TV series Lost and Sold. Een Commodore PET 2001 (Blauw), C64, 128D, Amiga 1000, 1200 computer, 1541, 1541 II, 8050 disk drive, 1084, 1702, 2002 monitor, C2N Datassette in de TV serie Lost and Sold.


Info:

Lost and Sold is een Canadese TV serie over de veiling van items die verloren zijn op vliegvelden, in de bus of trein of bij transport bedrijven. In deze aflevering kopen Mr. en Mrs. Hollywood een krat met daarop het woord kabels. Wanneer ze de krat open maken blijken er allerlei retro computers in te zitten.

E14S01

Lovejoy

Een Commodore Amiga 3000 computer, 1084 monitor en een 1351 muis in de TV-serie Lovejoy. Een Commodore Amiga 3000 computer, 1084 monitor en een 1351 muis in de TV-serie Lovejoy.


Info:

Lovejoy is een Engelse TV serie met 71 afleveringen (1986 - 1994). In deze aflevering moet Lovejoy, een antiek handelaar, een gestolen samoerai zwaard vinden en terug bezorgen aan een crimineel.
Acteurs: Ian McShane, Chris Jury, Dudley Sutton, Phyllis Logan en andere.

S06-E04
S03-E07

Luxus Leverpostei - LOAD ERROR

A Commodore C64 computer and a 1530 datassette on the cover of Luxus Leverpostei - LOAD ERROR. Een Commodore C64 computer en een 1530 datassette op de cover van Luxus Leverpostei - LOAD ERROR.


Info:

Luxus Leverpostei is een Noorse pop groep. Het album LOAD ERROR werd in 1998 uitgebracht. De band leden zijn: Bob Kåre, Stålull, Carsten Kaviar, Gerry en Kniksen.

MacGyver

Commodore C64 and 1541 in the TV-series MacGyver. MacGyver heeft een Commodore C64 computer met een 1541 disk drive in zijn appartement. Vreemd is dat de opstelling van de Commodore wijzigt tussen foto 1 en 2. De derde foto laat een Commodore C64 zien.


Info:

MacGyver is een Amerikaanse TV-serie, met 139 afleveringen in 7 jaren (1985-1992). MacGyver is een geheim agent en lost problemen op door het maken van allerlei dingen met alledaagse items.
Acteurs: Richard Dean Anderson, Dana Elcar.

S01-E15

Magnum P.I.

A Commodore Amiga 1000 in the TV series Magnum P.I. Een Commodore Amiga 1000 in de TV serie Magnum P.I.


Info:

Magnum P.I. is een Amerikaanse TV-serie met 162 afleveringen (1980 - 1988). De serie gaat over een privé detective (Thomas Sullivan Magnum). Magnum woont in het gast huis van een beroemde schrijver. Samen met de manager Higgins en zijn vrienden Rick en T.C lost hij misdaden op. Het meest bekende item in de serie is de Ferrari 308 GTS, wat Magnum's favoriete auto is.
Acteurs: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti en andere.

S06-E16

Maniac

A Commodore 1072 monitor in the TV-series Maniac. Een Commodore 1072 monitor in de TV-serie Maniac.


Info:

Maniac is een Amerikaanse tv-serie uit 2018. Twee mensen komen in de problemen na een medisch experiment.
Acteurs: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux, Sonoya Mizuno, Sally Field en anderen.

S01-E02

Mariah Carey - Boy (I Need You)

Commodore PET in the music-video Boy (I Need You) of Mariah Carey. In de muziek-video Boy (I Need You) van Mariah kan je de monitor zien van een Commodore PET /CBM. Op het scherm staan een aantal Japanse tekens.


Info:

De single Boy (I Need You) werd uitgebracht in Maart 2003. Het liedje werd geschreven door Mariah Carey en Just Blaze voor het album Charmbracelet.

Matlock

A Commodore C128 computer, 2002 monitor and a MPS-1000 printer in the TV series Matlock. Een Commodore C128 computer, 2002 monitor en een MPS-1000 printer in de TV serie Matlock.


Info:

Matlock is een Amerkaanse TV serie met 195 afleveringen in 9 seizoenen (1986 - 1995). De serie gaat over de advocaat Ben Matlock, zijn dochter Charlene Matlock en zijn vaste privé detective.
In deze aflevering maakt een een schrijver gebruik van een Commodore C128 om een onthullend boek over een klein stadje te schrijven.

S01-E15

Maurits Santen - Dieuwertje

A Commodore CBM/PET on the cover of a 7-inch single from Maurits Santen. Een Commodore CBM/PET op de hoes van een 7-inch single van Maurits Santen.


Info:

De Nederlandse zanger/muzikant Maurits Santen nam in 1983 een 7-inch single op met een afbeelding van een Commodore CBM/PET op de hoes. De nummers zijn "Diewertje" en "Je bent maar een droom".

Me, Myself I

A Commodore Amiga 1000 computer, 1084 monitor and 1010 disk drive in the movie Me, Mysef I. Een Commodore Amiga 1000 computer, 1084 monitor en een 1010 disk drive in de film Me, Myself I.

De printer is niet de Commodore MPS 1500 c, maar de Olivetti versie.


Info

Me, Myself I is een Franse film uit 1999. In de film wisselt Pamela mysterieus een leven met een andere Pamela. Ze heeft opeens een man en drie kinderen. Ze gebruikt de Amiga om verhalen te schrijven voor een vrouwen blad. Aan het einde van de film wordt haar leven weer terug gewisseld.
Acteurs: Rachel Griffiths, David Roberts, Sandy Winton, Yael Stone, Shaun Loseby en andere.

Mediazine

A Commodore C64 and Commodore CBM/PET in the TV program Mediazine. Een Commodore C64 en Commodore CBM/PET in het TV programma Mediazine.


Info:

Mediazine is een TV programma van RTL (Nederland). Het programma is gemaakt om de Europese consumenten electronica winkel MediaMarkt te promoten.

S01E06, Commodore C64, Bonami Computer Museum.
S01E13, Commodore PET/CBM, Rotterdam Radio Museum.

Miami Vice

A Commodore Amiga 1000, 2000 computer and 1084 monitor in the TV-series Miami Vice. Een Commodore Amiga 1000, Amiga 2000, Amiga 1001, 1084s en een 1571 diskdrive in de originele verpakking in de TV-serie Miami Vice.


Info:

Miami Vice is een Amerikaanse TV-serie met 111 afleveringen in 5 jaren (1984 - 1990). Deze politie serie gaat over twee rechercheurs Sonny Crockett en Ricardo Tubbs die werken voor Metro-Dade Police in Miami. De serie besteede veel aandacht aan de locatie, muziek, mode, auto's en boten.
Acteurs: Don Johnson, Philip Michael Thomas, Michael Talbott, Olivia Brown, Saundra Santiago, Edward James Olmos, John Diehl en andere.

1571: S02-E17
A1000: S03-E11
1084s, A2000: S05-E03
A2000: S05-E16 - Foto's: George

Michael Jackson - Ghosts

A Commodore Amiga 4000 in the movie Ghosts. Een Commodore Amiga 4000 in de film Ghosts.


Info:

Ghosts is een korte film en een muziek video van Michael Jackson uit 1997. In een klein stadje wil de burgemeester samen met een aantal inwoners dat de vreemde Maestro het stadje verlaat. Maar de Maestro beschikt over bovennatuurlijke krachten en iedereen is bang voor hem.
Acteurs: Michael Jackson, Pat Dade, Amy Smallman, Rey-Phillip, Heather Ehlers en andere.

Micro Live

A Commodore A1000 computer and a 1010 disk drive in the BBC TV-series Micro Live. Een Commodore Amiga A1000 computer en een 1010 disk drive in de BBC TV-serie Micro Live.


Info:

Micro Live was een TV-series over computers op de Engelse BBC (193 - 1987). In deze aflevering werd de Amiga 1000 geïntroduceerd met workbench 1.0.
Presentators: Ian McNaught-Davis, Lesley Judd, Fred Harris en Connor Freff Cochran.

Micro Men

A Commodore PET 2001, CBM, VIC 20 and C64 computer in the TV-documentary Micro Men. Een Commodore PET 2001, CBM, VIC 20 en C64 computer in de TV documentaire Micro Men.


Info

Micro Men is een BBC-4 documentaire uit het jaar 2009. De documentaire gaat over Sinclair en Acorn computers in het Verenigd Koninkrijk in de periode 1980 tot 1985. Er wordt veel computer reclame uit deze periode getoond waarin ook Commodore zichtbaar is.

Miss Kittin and The Hacker - 1982

A Commodore CBM / PET 4032 in the music video Miss Kittin and The Hacker - 1982. Een Commodore CBM / PET 4032 in de muziek video Miss Kittin and The Hacker - 1982.


Info:

Miss Kittin (Caroline Hervé) en The Hacker (Michel Amato) zijn twee Franse DJ's. Het lied 1982 werd in 1998 uitgebracht op het album Champagne! E.P.

Mittendrin - Umweltmagazin für Kinder

A Commodore C64c in the TV serie Mittendrin - Umweltmagazin für Kinder. Een Commodore C64c in de TV serie Mittendrin - Umweltmagazin für Kinder.


Info:

Mittendrin - Umweltmagazin für Kinder is een Duitse Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) TV serie voor kinderen. De show gaat over het milieu en de presentator is Peter Lustig.
Als je achter de telefoon kijkt zie je een C64c op de vuilnishoop.

Modern Marvels - 80s Tech

A Commodore PET 2001, SuperPet and Commodore C64 in the TV documentary Marvels - 80s Tech. Een Commodore PET 2001, SuperPet, C64, C2N en een MSD Super Disk Drive in de TV documentaire Modern Marvels - 80s Tech.


Info:

Modern Marvels is een documentaire TV serie van het History kanaal met 529 afleveringen (1995 - 2010). In deze aflevering wordt de technologie van de tachtiger jaren behandeld. En ook de Commodore computer is ter zien in deze documentaire.

Molly i världen

A Commodore SX-64 in the movie Molly i världen (Molly in the World). Een Commodore SX-64 computer in de film Molly i världen (Molly in de Wereld).


Info:

Molly i världen (2005) is een korte film uit Zweden. De film gaat over de vragen van het leven. Molly bezoekt allerlei plaatsen en ontmoet diverse personen en praat met dieren (geanimeerd).
Acteurs: Yohanna Idha, Sandra Vilppala, Maud Sjögren, Jeremy Hardy, Anders Engström en andere.

Het spel op de SX-64 is Pole Position II.

MTV Video Game Awards 2009

A Commodore PET 2001 computer in the intro of the MTV Video Game Awards 2009. Een Commodore PET 2001 computer in de intro van de MTV Video Game Awards 2009.

Info:

De MTV Video Game Awards 2009 is een jaarlijkse competitie voor het beste Computer spel van het jaar.

Müllers Büro

A Commodore C64 computer, 1702 monitor, MPS-801 and a 1541disk drive in the film Müllers Büro. Een Commodore C64 computer, 1702 monitor, MPS-801 printer en een 1541 disk drive in de film Müllers Büro.


Info:

Müllers Büro is een Duitse film uit het jaar 1986. Max Müller en zijn assistent Larry zijn privé detectives en ze proberen misdaden op te lossen maar ze komen terecht in vreemde kroegen en ontmoeten vreemde vrouwen.
Acteurs: Christian Schmidt, Andreas Vitásek, Barbara Rudnik, Sue Tauber, Maxi Sukopp en andere.

Mr. Pacman

A Commodore SX-64 computer in the music video of Mr.Pacman. Een Commodore SX-64 computer in de muziek video van Mr.Pacman.


Info:

Mr. Pacman is een 8-bit hero gangsta rock band uit Denver, USA. Mr. Pacman treed op met retro-futuristische kleding, en speelt op de Commodore 64 geïnspireerde elektronische muziek met een rock achtergrond. Mr. Pacman gebruikt een SidStation in combinatie met zijn keytar, en Silver Ghost gebruikt een Commodore SX-64 als een bas synthesizer.

Mr. Robot

A Commodore C64 computer,1541 disk drive and a 1702 monitor in the TV-series Mr.Robot. Een Commodore C64 computer, 1541 disk drive en een 1702 monitor in de TV-serie Mr.Robot.


Info:

Mr.Robot is een Amerikaanse TV serie over Elliot, die overdag een programmeur is en in de avond een hacker is
Acteurs: Rami Malek, Carly Chaikin, Portia Doubleday, Martin Wallström, Martin Wallström, Christian Slater en andere.

S02 E11

My Secret Identity

A Commodore Amiga 500, Amiga 2000, MPS 1250, 1084 and a 2002 in the TV-series My Secret Identity. Een Commodore Amiga 500, Amiga 2000, MPS 1250, 1084 en een 2002 in de TV-serie My Secret Indentity.


Info:

My Secret Indentity is een Canadese TV-serie met 72 afleveringen (1988 - 1991). De serie gaat over een jonge die de beschikking krijgt over super krachten, nadat hij is geraakt door een foton straal.
Actors: Jerry O'Connell, Marsha Moreau, Derek McGrath, Wanda Cannon en andere.

A500: S01-E01
A2000: S01-E04

Meer vondsten.

Op deze pagina heb je kunnen kijken naar de A - M vondsten. Klik op de link hieronder voor meer vondsten.

Ontdek de Commodore. (N-Z)
Bijgewerkt: 2019-05-11 13:36:16