C-one

Introductie

C-One from Individual Computers. De C-one is een her-configureerbare computer. De computer heeft twee FPGA's als processors. Je kan een programma laden in de FPGA's. Het programma kan een processor emuleren. Het kan bijvoorbeeld een C64 nadoen inclusief alle IC's in de C64.

Op deze pagina laat ik zien hoe ik de C-one in een behuizing heb geplaatst inclusief een hard-disk, 3,5" en een 1541 disk-drive.

De doos

C-One from Individual Computers in original packaging. De C-one in zijn doos.

Dit is wat je krijgt als je een C-one hebt besteld. Dus wees niet teleurgesteld als je de doos opent. Denk niet dat je een computer hebt gekocht maar een moederbord waar de processors gratis zijn.

In de doos:
Het C-one moederbord rev 2.
Instructie handleiding.
Processorbord (65816).
1M × 32-Bit EDO-Module.
Een aantal Individual Computers folders.

De kast.

Case for the C-One. Een beetje saaie kast voor mijn C-one project. Maar ik kan later altijd de kast een beetje opfleuren.

De kast is gedoneerd door JVS.

Het moederbord plaatsen.

Mounting the C-One motherboard. De C-one is hier geplaatst op het verwijderbare deel van de kast. Op de foto is te zien dat er twee metalen strippen zijn verwijderd van het metalen deel.
De strippen zitten in de weg omdat de audio uitgangen op de verkeerde plaats zitten.

Waar de andere connectors zitten heb ik een plaatje verwijderd. Je kan dit plaatje later gebruiken als een mal.

Het maken van een nieuwe achterplaat

Making a back plate for the C-One. Ik heb een nieuwe achterplaat gemaakt voor over de connectors van een stuk aluminium.
Ik heb eerst een kartonnen mal gemaakt en daarna deze mal gebruikt om de aluminium plaat af te tekenen. Daarna heb ik gaten geboord en de gaten in de juiste vorm gevijld.
Later wil ik de achter plaat polijsten.

De zwarte kabel wordt verbonden met de interne 1541 disk-drive en de IEC connector. Op deze manier kan ik altijd nog een disk-drive of een printer aansluiten.

Interne 1541 disk-drive.

Hacking a Oceanic OC-118N disk-drive. Dit is een Oceanic OC-118N disk-drive. Het is een 1541 vervanger en moet 99 % compatibel zijn met een echte 1541.

Ik heb wel een aantal wijzigingen aangebracht:
Ik heb de voeding schakelaar kabel verlengd. De voedingskabel is ook voorzien van een PC stijl connector. Er is ook een drive reset schakelaar en een 8 / 9 device schakelaar toegevoegd.

Alles geinstalleerd.

Inside the case for the C-One. Boven in de foto kan je de Oceanic disk-drive zien. Aan de rechter kant de PC floppy disk-drive en een PC hard-disk (momenteel nog niet aangesloten).

Aan de linkerkant het C-one moederbord, met een Compact Flash kaart.
I heb een 64 MB kaart van mijn digitale camera gebruikt. Ik heb nu een nieuwe geheugen kaart nodig. :)

Tevens zijn de aan / uit, reset schakelaar en power LED aangesloten.

Zal het werken?

Testing the C-One. Dan het grote moment, het aanzetten van de C-one.

Het eerste scherm is het boot scherm waar je de gewenste computer kan kiezen. Als je geen keuze maakt wordt automatisch de C64 geladen.

Het is een groot scherm (21"), maar het geeft een beetje een TV gevoel. Maar dan met een messcherp beeld.
Bijgewerkt: 2011-06-24 19:47:41